Groot Mossel-Friet diner. Iedereen aan tafel!

Iedereen is hartelijk welkom op 21 juli om samen met vrienden of familie de eerste lekkere mosselen met heerlijke frietjes te komen degusteren op het Vossenplein. Tijdens dit typische Belgische gerecht, kan u zalig genieten van accordeons, fanfare en majoretten. Vervolgens zullen wij dansen op het ritme van Etoile Musette en Rémy Ray en kan iedereen uit volle borst populaire liedjes meezingen met ‘Bruxelles Zingt’ end e Moestasjes. Een avond van puur ontspannen en genieten voor de nationale feestdag. Eentje die u niet snel zal vergeten!

Dit jaar willen we het aantal maaltijden dat we aan de bewoners met beperkt inkomen aanbieden aanzienlijk verhogen.
U kunt actief deelnemen aan deze actie door ...
Een euro extra te betalen bij de afrekening in één van de deelnemende restaurants
Een gift te schenken via de inschrijving pagina.

Deelnemende restaurants:
Au Vieux Bruxelles - Atelier en Ville - B34 Steak & Burger House - Bar Tapas 177 - Berlin Fabrik - Bossa Nova - Brasserie Le faucon - Brasserie Ploegmans - Café Leffe - Chez Alex - Chez Jacques - Delize Della Mamma - IIIe acte - Inzia - Kombi Bar - Le Brassens - Le Perroquet - Le Pinpon - Le Vismet - L'écailler du Palais Royal - LR6 Brasserie - L'ultime Atome - Noordzee / Mer Du Nord - Resto Henri - Restobières - Schievelavabo - Vignes du Liban - Wiels Renard Noir - Wine bar des Marolles

21€

* Prijs per mossel-friet maaltijd
Beperkt aantal plaatsen, inschrijving aanbevolen (en beloond met een gratis drankje!)

Inschrijving

Iedereen aan tafel Mossel-friet Trailer

08:00

Vanaf ‘s ochtends vroeg verwelkomen de marktkramers van het Vossenplein u op een speciale nationale editie van de vlooienmarkt. U vindt er portretten, singeltjes, postkaarten, postzegels en snuisterijen van alle aard. Frietjes en muziek zijn eveneens van de partij.

18:00-22:00

18:00

De Mignonettes en de Mamygnonnettes
Majoretten en fanfare van de Marollen

Van generatie tot generatie dragen de grootmoeders (Mamygnonettes) hun kunstjes over aan de Mignonettes. Als geen ander weten ze hoe te jongleren met de staf, en rond te stappen in het ritme van de fanfare, voor het podium en dwars door de tafels.

19:00

Etoile Musette
Volksorkest à la Bal Musette

Dit vrolijk orkestje dompelt je helemaal onder de sfeer van de 19de eeuw: de balzalen in Parijs en de guinguettes aan de oevers van Seine, ... of een populair café in de Marollen.

20:00

Remy Ray
Charmezanger

In het echt Brusseleirs brengt onze charmezanger zijn volkse liedjes ten beste tijdens het groot eetfestijn van Resto National.

20:30

Bruxelles Zingt
Samen zingen!

Volkskaraoké, reuzeformaat...
Op het podium schrapen de leden van de ‘Orde van de Brusselse Moestasje’ hun keel en zetten ze de eerste maten in van allerlei populaire evergreens. Op het plein krijgt u een tekstkrantje aangeboden en kunt u vrolijk meezingen met deze reuze medley.

Plaats In het hartje van de Marollen : Vossenplein, 1000 Brussel

Datum Vrijdag 21 juli 2017

Uurregeling De bediening van de maaltijden gebeurt non-stop van 17 tot 23 uur.

Prijs Het feest is gratis toegankelijk.
De maaltijden zijn betalend.

Online reservatie: 21€ per persoon (incl. btw) excl. reserveringskosten : 2€/pers.
Hiervoor krijgt u een pot mosselen, een portie frieten en een gratis drankje (bier, softdrink of wijn).

Ter plaatse: 21€ per persoon (incl. btw)
Hiervoor krijgt u een pot mosselen en een portie frieten

Tafelplan Iedereen zit gezellig samen aan lange tafels. De tafels worden overdekt zodat je rustig van je mosselen kan genieten, zelfs als het zou regenen.

Toegang Vossenplein, 1000 Brussel
Download hier het plan van de Marollen
Hallepoort Station
Uurregeling en plan van bussen, trams en metro (MIVB)

Parking De nabijgelegen parkings zijn : Parking Hallepoort, Zuidertoren, Poelaert, Albertine.

ocean maree ispc vivabruxelles jupiler BX1 le soir bruzz lotto bruxelles-capitale visit brussels gourmet invent les vins du centre loire